A kórházfenntartó ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) által november végén meghirdetett pályázaton összesen 15 milliárd forintot osztottak szét, és 324 pályázatot támogattak a beérkezett 810-ből.

A háromszázhuszonnégyből három nyertes pályázat a dunaújvárosi kórházé. Mindhárom pályázatunk hatékonyságnövelő fejlesztési forrásokon nyert és június végéig megvalósult.  
A három sikeres pályázat: napkollektorok felszerelésével melegebb víz a Rendelőben, ablakcserék a kórház és a Rendelőintézet területén, valamint korszerűbb és gyorsabb RTG és CT lelet készítés.  
A három támogatott hatékonyságnövelő elképzelésünket összesen 73 millió forint értékben támogatták. A pályázatok az előkészítések, közbeszerzések után, június végére megvalósultak.

Az első a rendelőintézet melegvízellátásának korszerűsítése a tetőn elhelyezett napkollektorokkal. A melegvízellátásról tudni kell, hogy a kórház ellenkező részéből, a kazánházból érkezik, és mire a rendelőintézetbe elér, addigra nagyon nagy lesz a hővesztesége.  A napkollektoros rendszerrel ez kiváltható lesz, ráadásul a már működő napelemeink által csúcsidőben termelt többletenergiát is fel tudnánk használni a víz melegítésére. Ezzel jelentős rezsicsökkentést tudunk elérni.Másik elképzelésünk is az energiatakarékossság és a működési költségek csökkentése érdekében született. A pályázat eredményeképp a rendelőintézet Vasmű út felőli részén a régi, 1952-ben készült ablakokat tudtuk kicserélni, valamint a rendelő és a kórház lépcsőházi üvegfalai is cserére kerültek a hőszigetelés jegyében. A Rendelőintézet az ablakok cseréje után még egy tisztasági festéssel is megszépült.

A pályázat harmadik része egy olyan szerverközpont beszerelése volt, amely segítségével a távleletezést tudjuk megoldani. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy meg tudjuk csinálni a CT vagy a röntgen vizsgálatokat, de ha nincs kapacitásunk a leletek elkészítésére, akkor az ország más kórházában vagy klinikáján lévő szakemberek láthatják a felvételeket, és meg tudják csinálni a kiértékelésüket. Gyakorlatilag ez a fejlesztés nemcsak nálunk történik meg, hanem más kórházban is egyidejűleg, így valós időben egymáshoz tudunk kapcsolódni, és a kapacitásainkat így jobban ki tudjuk használni.

Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013
Adminisztráció | INTRANET