2017. augusztus 01-én nulla órától kezdődően, augusztus 04-én éjfélig az ország egész területére III fokozatú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembevétele mellett az összes tényező számbavétele alapján Dr. Szentes Tamás az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan 2017. augusztus 01-én keddtől III. fokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriasztás 2017. augusztus 04-én péntek éjfélig tart. Az előrejelzési adatok változása esetén a készültség időtartamának meghosszabbítása előfordulhat, kaptuk a tájékoztatást dr. Müller Cecília megyei tiszti főorvostól. Jelen előrejelzési adatok alapján azonban vasárnap éjfélkor a hőségriasztás automatikusan érvényét veszíti.

A hőségriasztással kapcsolatban a lakosság számára hasznos információkat helyeztek el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Szakdolgozóink fokozottabban figyeljenek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek illetve a látogatók.

Kánikula idején nem csak a betegek, hanem az egészséges felnőttek, a gyermekek valamint idősebb emberek megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is fokozottabb figyelmet és türelmet kell szentelnünk.

Vigyázzunk magunkra és a környezetünkben élőkre!Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013
Adminisztráció | INTRANET