Kórházunk Tudományos Bizottsága havi rendszerességgel megszervezi a tudományos értekezletét, minden alkalommal más – más témakörben.

Az októberi értekezlet témaköre a 2016 májusa óta a kórház mélyföldszintjén működő Krónikus Belgyógyászati osztály bemutatása volt. Az ülést dr. Máté Ágnes a Tudományos Bizottság elnöke nyitotta meg, majd dr. Németh József a krónikus belgyógyászati osztály, osztályvezető főorvosa vezette le.

A tudományos értekezleten elsőként az osztályvezető mutatta be a 29 ággyal működő osztályt. Beszélt az osztály feladatairól, céljairól, majd felkérte dr. Bula Zoltán adjunktust, hogy mondja el az elmúlt egy év osztályos adataiból, a statisztikából levont következtetéseit. Adjunktus úr érdekes összehasonlításokat, adatokat mutatott be az elmúlt évben osztályukon kezelt 123 betegről és hozzátette, hogy az igazán érdekes következtetéseket két év összehasonlításából lehet majd levonni.
A számadatok után Borné Pénzes Éva osztályvezető főnővér az idős emberek ápolásáról, az öregedésről, az öregkorról valamint a krónikus belgyógyászati osztályon folyó ápolási munkafolyamatokról beszélt. Utolsó előadóként az osztályvezető vette vissza magához a szót és tartotta meg záró előadását, melyben az idős emberek fizikai, pszichés változásaiból adódó leggyakoribb panaszokról, betegségekről és azok orvosi kezeléséről beszélt.
Az előadások után interaktív beszélgetés folyt, melynek keretében az előadók válaszoltak a hallgatóságban felmerült kérdésekre.

Az előadásokat számos munkatársunk követte figyelemmel.

Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM