Október 20-án pénteken a Munkás Művelődési központ nagytermében lezajlott a cukorbetegséggel kapcsolatos ismeretterjesztő program, amit a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete (FEMECE) szervezett.

„Cukorbetegségről, nemcsak cukorbetegeknek” címmel meghirdetett rendezvény állapotfelméréssel, vércukorméréssel és kötetlen beszélgetéssel kezdődött. Kovács Ilona FEMECE elnökének nyitó beszédét követően dr. Pátkay József diabetológus, a belgyógyászati osztályunk osztályvezető főorvosa tartott egy rövid előadást. A rendkívül érdekes előadás a cukorbetegség egyre növekvő elterjedésének globális, majd magyarországi adatainak bemutatásával indult. Elmondta a cukorbetegség szövődményeit, beszélt a megelőzésről, majd részletesen kitért a cukorbetegséggel való együtt élés nehézségeire, a diéta és a testmozgás jelentőségére.

Az előadást követően folytatódott a témával kapcsolatos kötetlen beszélgetés. A hallgatóságban felmerült kérdésekre főorvos úr, valamint Krasznavölgyi Ágnes dietetikus és Kovács Éva diabetológiai szakasszisztens válaszolt. A rendezvényen részt vevők szakemberektől kaphattak korrekt választ a kérdéseikre, amik feltevésére sokszor a szakrendeléseken nincs lehetőség.

A jó hangulatban lezajló eseményről mindenki új tapasztalatokkal, frissült tudással távozott.Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM