November 10-én pénteken, ötödik alkalommal rendezte meg a Szent Pantaleon Kórház az elmúlt évek alatt hagyománnyá vált jótékonysági bálját a Dunaújvárosi Egyetem "A" épületében. A rendezvény fővédnökei dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, Fejér megye országgyűlési képviselője és Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere voltak.

A bál házigazdájaként dr. Mészáros Lajos főigazgató megnyitójában elmondta, hogy a cél a jótékonykodás mellett az is, hogy a közvélemény figyelme a kórházra irányuljon oly módon, hogy támogató légkör teremtődjön irányában, kialakuljon egyfajta lokálpatriotizmus és pozitívan tekintsenek az intézményre. Ezt elősegíti, ha egy kellemes szórakozás keretein belül a kórház dolgozói, valamint a város és környéke meghatározó szervezeteinek, cégeinek képviselői találkozhatnak.

Örömmel számolt be arról, hogy egy korábbi jótékonysági bál céljaként megjelölt szülőszoba felújítás is megvalósult, s így méltó körülmények közé kerülhettek elhelyezésre az Európai Uniós pályázat keretében beszerzett szülőszobai berendezések, orvosi műszerek. A jelen jótékonysági est céljaként egy újszülött élesztő és melegítő asztal beszerzését tűzte ki az intézmény, mellyel tovább gazdagodhatna az újszülött ellátást segítő eszközpark.

Köszönetét fejezte ki a külön felajánlásokért, melyeket Rácalmás Város Önkormányzata, a Hankook Tire Magyarország Kft., valamint a bál fővédnökei tettek a cél eredményesebb megvalósítása érdekében.

Dr. Galambos Dénes és Cserna Gábor fővédnökök is hangsúlyozták köszöntőjükben a bál jelentőségét, mivel egy ilyen esemény segíti a kórház és a város meghatározó vezetői, valamint vállalkozói köre közötti együttműködést, kapcsolatrendszert. A családalapítás jelentős eseménye a gyermekszületés, fontos, hogy minél több gyermek jöjjön a világra, s ez megfelelő körülmények között történhessen. Az est célja ehhez hozzájárulhat. Méltatták a kórház területi ellátási kötelezettségébe tartozó 130.000 lakos egészségügyi ellátása feltételeinek biztosítására irányuló előfeszítéseket, amelynek hátterét az elmúlt években megvalósult több mint 6 milliárd forint értékű Európai Uniós beruházások segítik. Fontosnak tartották kiemelni az intézményben folyó magas színvonalú szakmai munkát, amelyért köszönetüket fejezték ki a kórház valamennyi dolgozójának.

Az idei Jótékonysági bálon a Unique együttes énekese, Völgyesi Gabriella szórakoztatta műsorával a közönséget, majd a dunaújvárosi Digital zenekar muzsikájára táncolhattak a vendégek, akik több mint kétszázan gyűltek össze a helyszínen. A bál egyenlege a jegybevételekkel, a tombolabevételekkel és a külön felajánlásokkal számolva, a költségek levonása után 620 ezer forint lett.

Köszönjük a résztvevőknek és a támogatóknak, hogy adományaikkal hozzájárultak a sikerhez, továbbá köszönjük a szervezésben és lebonyolításban részt vevő dolgozók munkáját, a megvalósításban részt vevő vállalkozóknak és szervezeteknek pedig, hogy kedvezményes áraikkal segítették a rendezvényt. Köszönet a sajtó munkatársainak, hogy közvetítettek az eseményről.

Kórházunk továbbra is sok szeretettel várja a családtervezésben érintett hölgyeket és édesapákat a szülésfelkészítő tanfolyamainkra, a várandósok gondozására, a szülés és a korai gyermekágyas időszak szolgáltatásaira.


Dr. Mészáros Lajos
főigazgató

Az eseményről készült fotók, a Dunaújvárosi Hírlap honlapján: https://www.duol.hu/galeria/korhaz-jotekonysagi-bal/Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM