Kiemelkedő és áldozatos munkásságáért emléktábla avatásra került sor a 2016-ban elhunyt dr. Radnai Éva háziorvos tiszteletére január 26-án a Petőfi Sándor utcai orvosi rendelő épülete előtt.

Dr. Radnai Éva Szarvason született 1931-ben. Tehetsége, szorgalma és a gyógyításba vetett hite segítette őt abban, hogy a nélkülözések ellenére is 1955-ben dicsérettel szerezze meg diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Még abban az évben kezdett el dolgozni városunk kórházának gyermekosztályán. Másfél év múlva kinevezték Pentele városrész és a környező falvak körzeti orvosává.  Emellett 1957-től a Ruhagyár üzemorvosi munkáját is végezte. Két szakvizsgát szerzett, 1974-ben általános orvostanból, 1993-ban pedig üzemorvostanból.A doktornő 56 éven keresztül három generációt kezelt és gyógyított háziorvosként. Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: Pro Urbe díjat kapott 1970-ben és 1980-ban, Miniszteri Dicséretben részesült 1970-ben. Az Egészségügy Kiváló Dolgozója címet 1975-ben kapta meg, Kiváló Munkájáért pedig 1981-ben tüntették ki. 1996 óta a Dunaújváros Egészségügyéért Díj büszke tulajdonosa is volt.  A doktornőt - sajnos, betegsége miatt távollétében - a Szent Pantaleon Kórház vezetése is köszöntötte 2015 novemberében a 60 éve szerzett diplomája, Gyémánt Díszoklevele átvétele alkalmából.
 
A sok kitüntetés és elismerés mellett dr. Radnai Éva mindig a betegek szeretetét és megbecsülését tartotta a legnagyobbra. Egész életében fáradhatatlan munkabírással rendelkezett, a gyógyításon túl aktív résztvevője volt az Orvos Művészek és Írók, a Dunaújvárosi Családorvosok, valamint a Városalapítók Egyesületének, illetve tevékenykedett a Bartók Színház kuratóriumában és a Pentelei Molnár János Alapítványban is.A doktornő életműve előtt tisztelegve gyűltek össze az emléktábla avatás napján a családtagok, barátok, pentelei lakosok, tisztelői, köztük kórházunk képviseletében dr. Mészáros Lajos főigazgató, dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató, Lalák Gabriella kommunikációs és marketing osztályvezető és Rácz Annamária marketing munkatárs. Az ünnepi megemlékezést dr. Radnai Éva fia, Varjas Péter tartotta, majd a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágát a doktornő körzeti orvosi rendelőjének falán.  
Dr. Radnai Éva emlékét tisztelettel őrizzük.

Képek emléktábla avatásáról: Dunaújvárosi Hírlap képgalériájában

Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM