Egyetemi Karriernapot és állásbörzét szervezett a Magyar Rezidens Szövetség támogatásával a Semmelweis Egyetem 2018. április 14-én a végzős és végzéshez közeli hallgatói számára. A minden egészségügyi szakmát megszólító rendezvényen a Szent Pantaleon Kórház is képviseltette magát azon foglalkoztatók között, akik munkalehetőséget kínálnak a hamarosan diplomázók számára.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi és Fogorvostudományi Karán évente körülbelül 500 orvos- és fogorvostanhallgató szerzi meg diplomáját. Statisztikai adatok azt mutatják, hogy a fiatalok jelentős része a fővárosban vagy budapesti agglomerációban, valamint az egyetemi klinikákon helyezkedik el.
Sok esetben a hallgatók tájékozatlanságuk vagy félinformációk miatt nem választják a vidéki kórházakat rezidensképzésük helyszínéül, illetve későbbi munkavállalás céljából. Ezt az információhiányt orvosolandó rendezte meg a Magyar Rezidens Szövetség és a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága ebben az évben is az állásbörzét, hogy a vidéki kórházaknak is lehetőségük nyíljon bemutatkozni.

A Szent Pantaleon Kórház standjánál Stipkovits Gabriella humánerőforrás gazdálkodási osztályvezető és Fehér Magdolna oktatásvezető mutatta be az intézményt prezentációval, ismertető kiadvánnyal, illetve személyes konzultáció során a végzős fiataloknak.
 
Bízunk benne, hogy néhányuk érdeklődését sikerült felkelteni a kórházunk nyújtotta szakmai fejlődési lehetőségek iránt és hamarosan valamely betegellátó osztályunkon üdvözölhetjük őket, hogy további ismereteiket jól felkészült szakembereink irányításával és támogatásával szerezhessék meg.


Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM