Négy éven át tartó vizsgákból, publikációkból, kutatásból álló alapos felkészülés előzte meg dr. Szakáts Ildikó szemész szakorvos sikeres nyilvános PhD védését, melyre március 13-án került sor a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében. 

A doktornő "Szárazszem-betegség és a pszichés tényezők összefüggéseinek vizsgálata" című doktori disszertációját a Semmelweis Egyetem Mentális Egészségtudományok Doktori Iskolája keretében készítette el.
Dr. Szakáts Ildikó 2003-ban diplomázott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. 2005-ben helyezkedett el kórházunkban, ezt követően a 2006-tól két éven át tartó rezidenséveit követően 2008. óta dolgozik a szemészeti osztályon. 2011-ben tette le szemész szakorvosi vizsgáját. A munkájában szerzett tapasztalatok és tudományos érdeklődése – mely számos előadás tartásában is megnyilvánult - inspirálta további tanulmányok és az ezzel összefüggő kutatások folytatására, melyekhez támogatást nyújtottak számára a szemészeti osztály munkatársai, illetve az intézmény vezetése. Az általa végzett tudományos munka legfőbb jelentősége az, hogy talált ebben a témában egy olyan területet, amelyet Magyarországon rajta kívül eddig még senki nem kutatott. Két angol nyelvű cikkét is elfogadták egy nívós nemzetközi folyóiratban, miközben a nemzetközi irodalomban is csak 6 éve kezdték el a szemészet e területét kutatni.
A doktornő kiváló minőségben feldolgozott, precíz tudományos munkájának összeszedett, szabatos előadását az egyetemi docensekből, tanárokból álló bíráló bizottság tagjain kívül dr. Mészáros Lajos főigazgató, dr. Sebestyén Margit szemész osztályvezető főorvos és a szemészeti osztály kollektívája alkotta hallgatóság is figyelemmel kísérhette.

Intézményünk vezetését büszkeséggel tölti el a kórházunkban dolgozó kolléganő tudományos fokozatának megszerzése, mely azért is bír különleges jelleggel, mivel az elmúlt 45 év alatt dr. Szakáts Ildikó a második olyan orvos kórházunkban, aki a dunaújvárosi kórházi pályafutása alatt, munkája mellett érte el a PhD tudományos fokozatot.

Örömünkre szolgál, hogy egy újabb tudományos fokozattal bíró munkatárssal gazdagodott az intézmény, mely egyfajta magasabb rangot jelent a kórház, s jelen esetben a szemészeti osztály megítélésekor is.

Gratulálunk dr. Szakáts Ildikónak a sikeres nagydoktori védéshez és további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM