A Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szervezésében 2018. október 27-én, szombaton ötödik alkalommal került megrendezésre Dunaújvárosban a „Séta az emlőrák ellen, a korai felismerésért” című rendezvény, melyen a Szent Pantaleon Kórház dolgozói is képviseltették magukat. 

A jubileumi évben a hölgyek mellett a férfiakat is megszólította az esemény, hiszen csatlakozva a „MOVEMBER” mozgalomhoz, a férfibetegségek szűrését is népszerűsítették a lakosság körében.

A Dózsa Mozi Centrum előtti téren köszöntőt mondott a rendezvény fővédnöke, dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal hivatalvezetője, majd elindult a séta a Vasmű út, Rendelőintézet, Intercisa Múzeum érintésével a Városháza C szárnya felé, amelynek előadótermében előadásokat is hallgathattak az érdeklődők, hogy minél többet megtudjanak a szűrés fontosságáról, a szűrés menetéről, az egészséges életmódot támogató táplálkozásról és mozgásról.

Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának tisztiorvosa és Dózsáné dr. Sasvári Ildikó, a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi osztályvezetője köszöntőjét követően előadást tartottak a Szent Pantaleon Kórház munkatársai: dr. Hallai Georgina, a Radiológiai osztály vezető főorvosa témája az emlőszűréssel kapcsolatos tévhitek, félelmek eloszlatása volt, dr. Soós Zita urológus adjunktus, andrológus szakorvos a férfiak egészségvédelme céljából végzendő urológiai szűrővizsgálatok fontosságáról beszélt, valamint Szabó Gréta dietetikus a táplálkozásnak a daganatos betegségek kialakulásában betöltött szerepéről tartott tájékoztatót. A rendezvényt a Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Violin Táncművészeti Iskola növendékeinek színvonalas műsora zárta.

Az eseményen részt vevőknek lehetőségük nyílt a helyszínen vércukor- és vérnyomásmérésre, valamint életmód tanácsok meghallgatására is a kórház Egészségfejlesztési Irodájában dolgozó munkatársak közreműködésének köszönhetően.   

Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM