Sikeres tudományos előadást tartott dr. Halmai Richárd PhD kórházunk nephrológus szakorvosa, a B.Braun Avitum 13. sz. Dialízisközpontjának orvosigazgatója a Magyar Nephrológiai Társaság XXXV. Nagygyűlésén.

Az Egerben 2018. október 25-27. között megrendezett tudományos értekezleten dr. Halmai Richárd PhD, kórházunk nephrológus szakorvosa „Hyperuricaemia eredményes kezelése javíthatja a vesefunkciót krónikus vesebetegekben” címmel tartott előadást, melynek megírásában a helyi dialízisközpont két munkatársa, Fekete Adrienn és Rónás Györgyné, illetve a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház B.Braun Avitum 1. sz. Dialízisközpontjának orvosigazgatója, dr. Ambrus Csaba társszerzőként, illetve a Szent Pantaleon Kórház informatikai osztályvezetője, Stipanov Dejan az adatgyűjtésben közreműködött.
A tanulmány elkészítéséhez a 2015 júniusa és 2018 júniusa között, a Dunaújvárosban gondozásba került krónikus vesebetegek adatai kerültek összegyűjtésre és elemzésre. A feldolgozott adatok erősebb evidenciájú megerősítése a jövőben várható, de az eredmények bemutatásával a szerzők már most fel kívánták hívni a figyelmet arra, hogy krónikus vesebetegekben a hyperuricaemia (vagyis kórosan magas húgysavszint a vérben) eredményes kezelése javíthatja a vesefunkciót.

Gratulálunk az előadáshoz és további sok sikert kívánunk!
Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM