Kórházunk havi rendszerességgel megrendezésre kerülő tudományos ülésén január 30-án a fertőző betegségek volt a téma.

Bevezetésként dr. Máté Ágnes a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, megnyitotta a rendezvényt, majd felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy 2019. február 28-ig várja a meghirdetett Fiatal Orvosok Pályázatára a pályamunkákat.  Majd felkérte dr. Somorácz György főorvost, hogy levezető elnökként vezesse fel az infektológiai osztály különböző fertőző betegségekkel foglalkozó előadásokat.

Első előadóként dr. Kecskés Borbála PhD osztályvezető főorvos a visszatérő tüdőgyulladások okairól tartott előadást. Előadásában esetbemutatásokon keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy mekkora jelentősége van a társszakmák együttműködésének egy – egy pontos diagnózis felállításában. Előadásának címe: „Mi lehet a recidiváló pneumonia hátterében?”
Ezt követően dr. Markó Brigitta infektológiai szakorvosjelölt „Nosocomiális infekció? – esetbemutatás” című előadásában szintén egy beteg esetének bemutatásán keresztül a konzíliumok, az orvosi szakmák együttgondolkodása és együttműködésének köszönhetően kiállított diagnózist és gyógykezelést vezetett le és mutatta be.
Dr. Harsányi Emese főorvosnő egy országos konferencián már bemutatott, nagy sikert aratott „A vasculitisek diagnosztikai és terápiás nehézségei” című előadását osztotta meg a hallgatósággal, melyben az erek gyulladásos folyamatait mutatta be, négy különböző osztályon kezelt esetén keresztül.
A szívgyulladások okairól és kezeléséről beszélt dr. Szabó Ignác adjunktus „Endocarditises betegek terápiás lehetőségei intézményünkben”című előadásában.
Utolsó előadóként a vírusos májgyulladásról, annak diagnosztizálásáról és kezeléséről beszélt dr. Kővágó Levente főorvos „HEV okozta májgyulladás esetei osztályunkon” című előadásában.


Számos munkatársunk követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, melyek végén sor került a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására és egy kötetlen beszélgetésre.Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM