A Kormány 2018-ban egy határozatában kiemelt célul tűzte ki a családbarát értékrend, a család- és gyermekbarát szemlélet minél szélesebb körű megvalósulását, melynek érdekében több intézkedést is hozott. Ezek egyik eleme a családközpontú szülészeti ellátás országos szintű megvalósítása érdekében a „Családbarát Szülészet” pályázati program létrehozása volt, melyen kórházunk Szülészet-nőgyógyászati osztálya sikerrel vett részt.

A pályázatra olyan közfinanszírozott intézményként jelentkeztünk, mely rendelkezik szülészeti fekvőbeteg-szakellátással, s amely már az elmúlt években is számos, a családbarát értékrendet támogató fejlesztést és szakmai eredményt valósított meg és céljául tűzte ki egy még inkább szülő- és bababarát környezet kialakítását, a pozitív szülésélmény feltételeinek és az ellátás körülményeinek további javítását.

A pályázaton közel 64 millió forintot nyert kórházunk, melyből 35 millió forint értékben építészeti felújítások megvalósítására kerül sor. Ezen belül is a szülőszoba padozata új, homogén, vezetőképes PVC burkolatot kap, illetve felújításra kerül az osztály III. emeleti folyosójának közepén található mosdóblokk. A fennmaradó összegből bővíthetővé válik az osztály bútorzata és eszközparkja, többek között új szülőágyak, szülőmonitorok, inkubátor és ctg-készülék, illetve egyéb kiegészítő berendezések megvásárlására is lehetőség nyílik.

A Szülészet-nőgyógyászati osztály 2018-ban elnyerte a „Családbarát Kórházi Osztály” díját, így nagy örömünkre szolgál, hogy a „Családbarát Szülészet” pályázaton nyert összegből történő beruházásokkal sikerül fenntartani, sőt, a fejlesztéseknek köszönhetően javítani az osztályon nyújtott ellátás színvonalát.   
Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM