Az elmúlt években a Semmelweis Egyetem és a Magyar Rezidens Szövetség együttműködésében nagy sikerrel megrendezett Semmelweis Egyetemi Karriernapok után az egyetem idén első alkalommal Országos Egészségügyi Karriernapot és állásbörzét szervezett 2019. március 23-án az egészségügyi szakterületen tanuló végzős és végzéshez közeli hallgatók számára. A minden egészségügyi szakmát megszólító rendezvényen a Szent Pantaleon Kórház is képviseltette magát azon foglalkoztatók között, akik munkalehetőséget kínálnak a hamarosan diplomázók számára.

Az ország orvostudományi egyetemein évente több mint 1000 orvos- és fogorvostanhallgató szerzi meg diplomáját. Statisztikai adatok szerint a fiatalok jelentős része a fővárosban vagy budapesti agglomerációban, valamint az egyetemi klinikákon helyezkedik el. Sok esetben tájékozatlanságuk miatt nem választják a vidéki kórházakat rezidensképzésük helyszínéül, illetve későbbi munkavállalás céljából. Ezt az információhiányt orvosolandó rendezi meg évről évre a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága az állásbörzét, hogy a vidéki kórházaknak is lehetőségük nyíljon bemutatkozni.

A Szent Pantaleon Kórház standjánál Stipkovits Gabriella humánerőforrás gazdálkodási osztályvezető és Fehér Magdolna oktatásvezető mutatta be az intézményt a végzős fiataloknak prezentációval, ismertető kiadvánnyal, illetve személyes konzultáció során.

Bízunk benne, hogy néhányuk érdeklődését sikerült felkelteni a kórházunk nyújtotta szakmai fejlődési lehetőségek iránt és hamarosan valamely betegellátó osztályunkon üdvözölhetjük őket, hogy további ismereteiket jól felkészült szakembereink irányításával és támogatásával szerezhessék meg.
Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM