Nyugdíjba vonul a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa, dr. Kovács Krisztina, aki 2001 óta látta el az osztály vezetői feladatait.

Főorvos asszony 1974. októberétől, pályájának kezdetétől dolgozik kórházunkban. 1974-1985 között a neurológiai osztályon, majd 1985-től a pszichiátriai osztály keretén belül végezte gyógyító munkáját. 1978-ban neurológiai, 1988-ban pszichiátriai, majd 2005-ben psychiátriai rehabilitációs szakvizsgát tett. Már gyakorló orvosként felkészültségével, lelkiismeretes munkájával, mély empátiás készségével hamar elnyerte kollégái és betegei bizalmát. Elkötelezettségének, lojalitásának, folyamatosan megújuló szakmai tudásának elismeréséül 1991-ben főorvosi kinevezést kapott, majd 2001-től bízták rá az osztály vezetését. Osztályvezetőként stabil munkatársi közösség kialakítása mellett, nagyon jó kollegiális kapcsolatot alakított ki a kórház többi osztályával, a vezetősséggel. Vezetési stílusára a demokratikus elvek megtartása, a bevonás és a delegálás, a személyre szóló motiválás a jellemző.

Szakmai munkáját pontosság, lelkiismeretesség, következetesség, megbízhatóság jellemezte, mindig nyitott volt az új eljárások, kezelések alkalmazásában. Szakmailag magasan képzett, széles látókörű személyiségét, korrekt és etikus magatartását munkatársai mindig nagyra becsülték. Körültekintő, racionális tevékenységével, empatikus orvosi magatartásával, szolid egyéniségével elismerést vívott ki közvetlen és távolabbi munkatársai között és a betegek, hozzátartozók körében egyaránt.
Intézményünk iránti elkötelezett munkáját 2008-ban a főigazgató külön dicséretben részesítette, majd 2010-ben intézményünk legrangosabb díjával a Szent Pantaleon Emlékéremmel ismertük el.
40 év munkaviszony után nyugállományba vonult, de osztályvezető főorvosi teendőit tovább folytatta. Egészségi állapotához mérten aktívan részt vett a betegek gyógykezelésében, az osztály munkájában és irányította az osztály működését.


A főorvosnőnek köszönjük a betegellátásban végzett munkáját és egészségben eltöltött hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk!


A Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosi feladatainak ellátásával újonnan megbízott dr. Kővári Edit 2015 óta külsős ügyeletesként már részt vett az osztály működésében. 2013-tól az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet Rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosi feladatait látta el. 1992-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen. 2002-ben pszichiátriai szakorvosi vizsgát tett, majd 2004-ben behavior-kognitív pszichoterápiás képzésen vett részt, majd „Hagyományos kínai orvoslás elméleti alapjainak és gyakorlati módszereinek” ismeretanyagából vizsgázott. 2014-ben igazságügyi pszichiátria szakvizsgát tett.Munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM