Az idén 30 éves Mezőföld Természetfotó Egyesület – melynek tagja munkatársunk is, dr. Somorácz György főorvos – hagyományaihoz híven évente megrendezi a tagjai alkotásaiból összeállított fotókiállítását, melyre ez évben is sor került.  A nyitó ünnepséget április 5-én tartották a Munkás Művelődési Központban.

A kiállítást Rohonczi ROHO István képzőművész nyitotta meg. Pálfalvi János verssel, a Quintia együttes muzsikájával tette ünnepélyessé a tárlat megnyitóját.

Munkatársunk, dr. Somorácz György infektológus főorvos munkái évek óta méltán kapnak helyet a kiállított fotók között. Főorvos úr orvosi hivatása mellett 1975 óta kikapcsolódásként havonta átlagosan két-három napot a fotózásnak szentel. A Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjaival, barátokként távolabbi túrákat is szerveznek, főorvos úr kedvenc fotós helyszínei mégis Dunaújváros környéke, a Duna part, a kikötő, a szabad strand, illetve az Akasztói tavak környéke. Három alkalommal volt önálló kiállítása, a legutóbbi 2018 januárjában, ahol fiával, dr. Somorácz Áronnal közös tárlaton mutatták be természetfotóikat.

A Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjai havi összejöveteleiken megtekintik egymás alkotásait, megbeszélik tapasztalataikat, szakmai tanácsokkal segítik egymást és a kiválogatott zsűrizett képekből szerveznek kiállítást minden évben. Az idei április 28-ig, hétköznap 8-20 óráig tekinthető meg a Munkás Művelődési Központ folyosó galériájában.
Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM