A Kézhigiénés Világnap alkalmából a Szent Pantaleon Kórházban meghirdetett pályázaton két egyéni induló és három csapat nyerte el a „Kézhigiénés Bajnok” címet 2019-ben.

A WHO 2009-ben május 5-ét jelölte ki Kézhigiénés Világnapnak annak apropóján, hogy a kézhigiéné az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésének egyik leghatékonyabb módja. A WHO nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy ne csak az egészségügyi dolgozók ismerjék és alkalmazzák a kézhigiénét, hanem a lakosság is minél szélesebb körben legyen tájékozott.  

A téma fontosságának hangsúlyt adva hirdetett pályázatot a kórház, amelyre az egyénileg vagy csapatban induló munkatársaktól figyelemfelkeltő, a kézhigiéné fontosságára, a fertőzések megelőzésére, a helyes kézmosás-kézfertőtlenítés gyakorlására vonatkozó tájékoztató anyagokat, plakátokat, verseket vagy videókat vártak a szervezők.

A május 3-án a kórházban tartott ünnepélyes eredményhirdetésen az alábbi munkatársak vehették át a „Kézhigiénés Bajnok” címet:

Szakdolgozók:
1. helyezett     Nagy Zoltán, Pszichiátriai osztály
2. helyezett     Sztaskó Anna, Gergely Anita, Buda Beáta, Gál Noémi, a Mozgásszervi rehabilitációs
osztály csapata
3. helyezett     Klauzné Bozor Zsuzsanna, Szülészet-nőgyógyászati osztály
 
Orvosok:
1. helyezett     Dr. Bula Zoltán, Krónikus belgyógyászati osztály
 
Különdíj:     Alics Szilvia, Bognár-Csendes Noémi, Gyeneiné Takács Mária, Kórházhigiénés
csoport csapata


A higiénés termékeket forgalmazó Hartmann-Rico Kft. által felajánlott díjakat a kórház részéről dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató és dr. Juhászné Bordács Veronika vezető ápoló, a Hartmann-Rico Kft. részéről Makszimovics Gergely területi vezető nyújtotta át.

A Szent Pantaleon Kórház elkötelezett a kézhigiéné fontossága iránt, illetve kiemelt figyelmet fordít a fertőzések megelőzésére, ezért is tartja örvendetesnek az intézmény vezetése, hogy alkalmazottai a szabályok betartása, az ezzel kapcsolatos ismereteik bővítése mellett szabadidejükben is foglalkoztak a kézhigiénés témájú pályaművek összeállításával.  

Köszönjük a pályázóknak a bajnokságon való részvételt, gratulálunk a díjazottaknak és munkájukhoz további sok sikert kívánunk!
Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM