Az egészségügyi pálya népszerűsítésére, az ápoló hivatás bemutatására a Szent Pantaleon Kórház nyílt napot tartott 2019. május 22-én az általános iskolák 7. osztályos tanulói számára.

A rendezvény megnyitóján dr. Mészáros Lajos főigazgató köszöntötte a Dunaújváros és a környező települések oktatási intézményeiből érkezett diákokat és tanáraikat, majd Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató bemutatta a kórházat. Ezt követően érdeklődéssel hallgatták a résztvevők az előadásokat, melyek az alábbi témákat ölelték fel: az előadók miért választották az ápolói hivatást; hogyan működik az egészségügyi szakképzési és ösztöndíj rendszer; az ember tekintsen magára értékként; az öregkort nem megélni, hanem elviselni művészet.  

A program folytatásaként a gyermekek a több helyszínen zajló eseményen betekintést nyerhettek a betegellátás folyamatába a szülészet-nőgyógyászati, a fül-orr-gégészeti, a mozgásszervi rehabilitációs, a traumatológiai és a sebészeti osztályon tett látogatásuk során. Tájékoztatást kaptak a kórházhigiénés szakemberektől a kézfertőtlenítés fontosságáról, annak helyes gyakorlatáról, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai pedig az egészséges életmódhoz szolgáltak tanácsokkal. Nagy sikert aratott a diákok körében az újraélesztés gyakorlásának lehetősége is. 

A több, mint 100 részt vevő fiatal számára e rendezvény által „kinyílt” a betegellátó osztályok ajtaja, s feltárult előttük a misztikusnak tartott fehérköpenyes világ, közvetlenebb rálátást kínálva ezáltal az egészségügyi pályára.

Az intézmény rendszeresen részt vesz a Dunaújvárosi Egyetemen évente két alkalommal megrendezésre kerülő pályaválasztási kiállításon, valamint a Semmelweis Egyetem állásbörzéjén munkalehetőséget kínálva az egészségügyi hivatás iránt érdeklődők számára. A kórház e nyílt nap szervezésével még több lehetőséget kívánt nyújtani a diákoknak az egészségügyi szakma megismerésére és bízik abban, hogy sikerült oly annyira felkelteni a fiatalok érdeklődését, hogy a jövőben szakképzett munkaerőként a Szent Pantaleon Kórház foglalkoztatottjai között üdvözölheti néhányukat.   Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM