Kórházunk havi rendszerességgel megrendezésre kerülő tudományos ülésén május 29-én a mesterséges táplálás volt a téma.


Bevezetésként dr. Máté Ágnes a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, megnyitotta a nyári szünet előtti utolsó tudományos rendezvényt, majd felkérte dr. Németh József osztályvezető főorvost, hogy levezető elnökként vezesse le a programot. Dr. Németh József a program bevezetéseként bemutatta a kórházunkban működő táplálkozási mobil team tagjait és munkájukat.

Az első előadóként Nagy Melinda dietetikus, a táplálkozási mobil team egyik tagja „A szervezet tápanyagháztartása és a tápláltsági állapot felmérő módszerek” című előadásában a kórházunkban használt állapotfelmérő módszereket mutatta be. Míg dr. Németh József a különböző táplálkozási anomáliák miatt létrejött betegségekről tartott előadást „Speciális esetek a tápláltság megítélésében” című előadásában.

Ezt követően Sudár Dóra dietetikus, aki szintén a táplálkozási team tagja, a kórházunkban használt mesterséges táplálás lehetőségeit és ezekhez használt eszközöket mutatta be az érdeklődőknek, „A tápcsatornán keresztüli klinikai táplálás lehetőségei és eszköztára” című előadásában. Dr. Horváth Ágota az általános sebészeti osztályunk adjunktusa a „A parenterális táplálás gyakorlata kórházunkban” címet viselő előadásában betegségeken keresztül bemutatta, hogy hogyan lehet egy-egy beteg életminőségét javítani a megfelelő táplálék bevitelével.
Utolsó előadóként a Nutricia cég otthonápoló szolgálat munkatársa az otthon táplálás lehetőségeiről, eszközeiről beszélt, „A táplálásterápia gyakorlati kivitelezése” címet viselő előadásában.

Számos munkatársunk követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, melyek végén sor került a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására és egy kötetlen beszélgetésre. Majd a Nutricia tápszerek kóstolására volt lehetőség.  Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM