Dr Csonka-Szirmai Zita és férje Csonka András Németországban élő magyar házaspár jótékonysági célból keresték meg kórházunkat.

Zita és András magánszemélyektől és Heimatstern e.V. München adománygyűjtő szervezettől szedett össze olyan hasznos apróságokat, amit gyermek osztályunkon használni tudnak. Az összegyűjtött adományokat pénteken ebéd után személyesen hozták el és adták át a gyermekosztályunkon. A nagy mennyiségű adomány között mesemintás valamint antiallergén ágyneműk, mellszívók, popsitörlők, cumik, cumisüvegek, pelenkák és babaruhák találhatóak.
Miért pont Dunaújváros és a gyermekosztály kérdésre Zita elmondta, hogy Dunaújvárosban született, sok minden köti ide, rendszeresen jár haza férjével, aki szintén kicsit Dunaújvárosinak érzi már magát. Pár héttel ezelőtt Zita rokona Butyán-Kovács Szabina, aki szintén Münchenben él plüssjátékokkal lepte meg a gyermekosztályt, ezt követően Zita az egyik közösségi portálon adomány gyűjtést hirdetett. Mindegyikőjüknek nagyon fontos, hogy fenntartsák a kapcsolatot szülővárosukkal és lehetőségeikhez mérten vissza tudjanak juttatni némi jót abból, amit innen kaptak. A házaspár nagyon fontosnak tartotta, hogy ez úton is köszönetet mondjanak Faragó Zoltánnak, Farkas Józsefnek és Ábrahám Antalnak, akik az adományok szállításában önzetlenül segítettek nekik.

A kórház részéről dr. Mészáros Lajos főigazgató, dr. Juhászné Bordács Veronika vezetőápoló, dr. Yousif Mahmood Abdulaziz osztályvezető főorvos és Krizerné Virág Szilvia osztályvezető főnővér boldogan vette át az adományokat.
Jó egészséget kívánva, köszönetünket fejezzük ki intézményünk vezetése és minden munkatársunk nevében az adományért a magánszemélyeknek és az adománygyűjtő szervezetnek.Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM