2019. június 12-én éjféltől kezdődően, június 16-án éjfélig az ország egész területére III fokozatú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásának figyelembevétele mellett az összes tényező számbavétele alapján dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2019. június 12-én szerdától III. fokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriasztás 2019. június 16-án vasárnap éjfélig tart. Az előrejelzési adatok változása esetén a készültség időtartamának meghosszabbítása, vagy fokozása előfordulhat, kaptuk a tájékoztatást dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvostól. Jelen előrejelzési adatok alapján azonban vasárnap éjfélkor a hőségriasztás automatikusan érvényét veszíti.

A hőségriasztással kapcsolatban a lakosság számára hasznos információkat helyeztek el az Országos Közegészségügyi Intézet és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Szakdolgozóink fokozottabban figyeljenek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek illetve a látogatók.

Kánikula idején nem csak a betegek, hanem az egészséges felnőttek, a gyermekek valamint idősebb emberek megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is fokozottabb figyelmet és türelmet kell szentelnünk.

Vigyázzunk magunkra és a környezetünkben élőkre!Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM