Július 01-je munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak, szakrendeléseink és kórházunk munkaszüneti napnak megfelelő munkarenddel fog dolgozni.

2011-től július elseje munkaszüneti nap az egészségügyben, tehát július 01-jén hétfőn zárva lesz a rendelőintézet, így a gyógyszertárunk is, a kórházban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak munkatársaink.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kezdeményezésére 2011-től munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára az úgynevezett Semmelweis-nap.
A törvény a munkaszüneti napot a foglalkoztatási - munkaviszonyban vagy közalkalmazotti - jogviszonyban álló dolgozók számára biztosítja. Ennek megfelelően a folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelőintézetek nem lesznek nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál, mint a fekvőbeteg-gyógyintézetek vagy az Országos Mentőszolgálat, az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.
Az alkalmazott egészségügyi dolgozók és vállalkozási formában tevékenykedők együttes közreműködését igénylő egészségügyi szolgáltatásoknál (ilyen a legtöbb gyógyszertár és a háziorvosi rendelések) figyelembe kell venni, hogy a jogszabályban előírt személyi minimumfeltételek, valamint az ellátás biztosításának egyéb feltételei biztosítottak-e. Ha nem, ügyeletet kell biztosítani.Lap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM