A Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szervezésében 2019. október 12-én hatodik alkalommal került megrendezésre Dunaújvárosban a „Séta az emlőrák ellen, a korai felismerésért” című rendezvény, melyen a Szent Pantaleon Kórház dolgozói is képviseltették magukat.  

A Városháza téren köszöntőt mondott a rendezvény fővédnöke, dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője, majd elindult a séta a Dózsa György úton a Szórád Márton út irányába, ahol a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületében előadásokat hallgathattak az érdeklődők, hogy minél többet megtudjanak a szűrés fontosságáról, a szűrés menetéről, az egészséges életmódot támogató táplálkozásról és mozgásról.

Dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos köszöntőjét követően a program résztvevői elsőként Dózsáné dr. Sasvári Ildikó, a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi osztályvezetője előadását hallgathatták meg „A művészetek és a lelki egészség” címmel, majd a Szent Pantaleon Kórház radiológiai osztályának vezetője, dr. Hallai Georgina főorvos beszélt az emlőszűréssel kapcsolatos félelmekről, tévhitekről és a valóságról. Dr. Hallai Róbert háziorvos, sebész szakorvos „Mozogj az életedért, az egészségedért” című előadásával buzdította a jelenlévőket aktív életmódra, ezt követően a Mellrákinfó Egyesületet mutatta be Csát Franciska és Ősze Kata. Csapó Éva egészségfejlesztő „Szívpárna és ami mögötte van” című előadását egy filmbemutató követte „Kísértés” címmel, Sasvári Richárd rendezésében. A programot a Szabolcs Singers együttes műsora zárta.

Az eseményen megjelenteknek lehetőségük nyílt a helyszínen vércukor- és vérnyomásmérésre, valamint életmód tanácsok meghallgatására is a kórház Egészségfejlesztési Irodájában dolgozó munkatársak közreműködésének köszönhetően.  Mindeközben a Rendelőintézet előtt állomásozó szűrőkamionba mammográfiai szűrésre várták a meghívólevéllel rendelkező hölgyeket.Lap tetejére


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM