A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház nevében köszöntöm a Tisztelt Látogatót!

Kórházunk Dunaújváros és környéke járó- és fekvőbeteg szakellátását, valamint krónikus gondozását végzi. Intézményünk fekvőbetegellátó feladatait 493 aktív- és 188 krónikus ágyon, a járóbeteg-szakellátást és gondozást 2650 órában végzi. Szakmai palettája messze meghaladja egy városi kórházét, inkább egy kisebb megyei kórházzal hasonlítható össze. 17 fekvőbeteg-ellátó szakmában végzünk gyógyítást és rehabilitációt, a járóbeteg-ellátásban pedig 52 szakmában működünk. Területi ellátási kötelezettségünk döntően Fejér megye Dunával határos sávját fedi le, de átnyúlik Tolna megye északi és Bács-Kiskun megye nyugati részére is. Az akut betegeket Sürgősségi Betegellátó Osztályunkon fogadjuk. Többfunkciós közösségi kórházként kiterjedt diagnosztikai tevékenységet (CT, digitális röntgen és egyéb képalkotó, ultrahang, labor, szövettan) végzünk és sokszínű terápiás lehetőséggel is élünk. Külön kiemelném az ortopédiai nagyízületi protézis műtéteket, a szemészet szinte teljes spektrumát lefedő, szemlencse, hátsó szegment és retinasebészetet is magában foglaló műtéteinket, az urológia kiterjedt endoszkópos műtéteit, a radikális nőgyógyászati műtéteket, a plasztikai sebészetet. Megyei szintű intenzív osztályt működtetünk, a belgyógyászati területen pedig a gasztroenterológia, kardiológia és a diabetológia emelendő ki.

Családias, barátságos intézmény képét mutatjuk, nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő kommunikációra, betegbarát megoldásokra. Az elmúlt években megnyertük a „Családbarát munkahely” címet. A szülészetben teljes körűen megvalósítottuk a „rooming in” lehetőséget (újszülött elhelyezése az anyával együtt), biztosítjuk az apás szülések lehetőségét, szülés előkészítő tanfolyamokat szervezünk, aktívan részt veszünk a „Születés hete” rendezvénysorozaton. Messzemenőkig propagáljuk és segítjük a csecsemők minél teljesebb körű anyatejes táplálását. Ezekre alapozva jó eséllyel pályázzuk meg a „Bababarát kórház” címet is. Intézményünk 2016-ban és 2017-ben a "MEDICINA FÓRUM" pályázaton a "Városi és Kis Fővárosi Kórházak" kategóriában „KIVÁLÓ VÁROSI KÓRHÁZ” díjat vehetett át. 2016. évben kórházunk sikeresen pályázott a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címre is.

Szakmai fejlesztéseinket a még magasabb szakmai színvonal elérése érdekében végezzük. Európai Uniós pályázat keretében fejlesztettük sürgősségi betegellátó osztályunkat, 2014. októberében átadásra került egy új technológiai tömb, mely magas szintű diagnosztikát és műtéti tevékenységet tesz lehetővé, valamint pályáztunk a központi épületben maradó többi szakma fejlesztése érdekében is.
Bár intézményünket is érinti az országosan tapasztalható orvos- és szakdolgozói hiány, a családias és egymást segítő légkörnek köszönhetően, valamint annak, hogy a vezetés hangsúlyt fektet a megfelelő munkakörülmények kialakítására, kórházunkban nincs kezelhetetlen orvos-, illetve szakdolgozó hiány. Szolgáltatásainkat bátran merem ajánlani a területünkön élőknek és az azon túlról jövőknek is. A munkalehetőséget keresők is bátran lapozgassák állásajánlatainkat, szeretettel várjuk őket!
Dr. Mészáros Lajos
főigazgatóLap tetejére
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM